MENIGHETEN I CORONAPANDEMI

MENIGHETEN I CORONAPANDEMI

Kjære venner. Vi lever i en tid hvor vi opplever at en pandemi plutselig forandrer vår situasjon. Til og med kirkene må stenge dørene for all sin virksomhet som skjer der. Hvem hadde trodd det for bare noen uker siden? Vi opplever dette forskjellig. Men heldigvis opplever vi i omsorgskomiteen at når vi ringer dere i menigheten, at vi møter takknemlighet og trygghet midt i en vanskelig situasjon. Når vi ikke kan besøke hverandre, kan vi heldigvis bruke telefonen og møte hverandre på den måten.

Vi har noen kreative og flinke personer, som ønsker at dere skal få oppleve Gudstjenestefellesskapet på en ny måte til tross for at vi ikke kan møtes i kirken. Pastorene Morten Sundquist og Shahram Barati har nå sendt to Gudstjenester på vår kirkes Facebook – sider.  Tommy har vært med og sunget, og det har vært fint å høre.  Mange har sett og hørt på Gudstjenestene. Rundt 420 personer har sett på den første Gudstjenesten gjennom uka. Vi når mange flere nå enn når vi har Gudstjenestene våre i kirka. Helt utrolig. Og vi har fått mange hyggelige kommentarer fra personer utenfor menigheten. Så dette er en oppgave vi må utvikle videre.

Under Gudstjenesten i dag var det også personer fra andre steder som hørte på. Jeg så at både i Sandefjord og Lillehammer satt det personer og så på vår Gudstjeneste.  En stor takk til Morten, Shahram og Tommy. Shahram filmer det hele, og det går direkte ut på nettet. Men du kan også se det i etterkant om du søker opp Porsgrunn Baptistkirke på Facebook.

PÅSKENS MØTER

Grunnet myndighetenes anbefaling holder vi også kirken stengt i Påskehøytiden. Men Facebook og internett er heldigvis åpent. Så vi vil holde Gudstjenester sammen med deg i hele påsken på Facebook. Mulig de også etter hvert blir lagt ut på våre nettsider. I Påsken blir det Gudstjenester følgende dager: Palmesøndag, Skjærtorsdag, Langfredag og 1. påskedag.

Palmesøndag blir det med Morten Sundquist, Skjærtorsdag og Langfredag taler Magne Hultgren, og 1. påskedag Morten Sundquist. Mulig vi får en gjestetaler en av dagene.

VI FEIRER NATTVERD SAMMEN

Skjærtorsdag pleier vi hvert år og feire nattverd sammen. Det har vi lyst til å få til i år også på en annerledes måte. Finn fram en bite brød og et lite beger druejuce, saft, vin eller lignende. Så forretter jeg nattverd på en enkel måte i kirken, og du tar brødet og kalken der du sitter. På den måten feirer vi nattverd sammen. Velkommen til nattverds – fellesskap.

EN VELSIGNET PÅSKEHØYTID

Vi i pastorteamet vil ønske dere alle en velsignet påskehøytid. Midt i pandemien kan vi være trygge på at Jesus er oss nær ved sin Ånd. Vi kan lese hans ord, vi kan be med og for hverandre. Vi kan takke Jesus for at han gav sitt liv for deg og meg, og åpnet veien like inn til Guds evige himmel for oss alle.  Hilser dere i disse tider med Salme 91, og la den være deres daglige bønn. Herren Jesus velsigne og bevare dere!

FORBØNN

Skulle du ønske forbønn eller har bønne emner du vil vi skal be sammen om, kan du sende den på sms eller ringe Magne på 971 80 338.

Beste hilsen

Magne Hultgren, seniorpastor