Pastor og lederkonferanse i Drammen 6. – 10. Mars.

Årets tema var UTRUSTET

Baptistsamfunnet arrangerte årets konferanse, og det var mange påmeldte. 63 pesoner på pastor dagene som var onsdag til

 

fredag, og over 300 påmeldte til leder konferansen i helga. Fra Porsgrunn deltok Tor L. Rønneberg, Morten Sundquist, Shahram Barati og Magne Hultgren.

Onsdag møttes vi til Predikantforeningen Adelfia sitt årsmøte kl. 16.00.  Magne Hultgren er styremedlem i Adelfia og ble valgt  til møtets ordstyrer. Adelfia behandler saker som angår predikantfellesskapet. Kvelden ble avsluttet med en fellesskapskveld i Drammen Baptistkirke hvor Bjørn Olav Hansen hadde en fin tale.  Samlingen avsluttet med nattverd og forbønn.

Dagene startet med bønn og lovsang før foredragene. Torsdag hadde vi Truls Åkerland SOM har plantet ny menighet i Skien, og Mikael Hallenius fra Ørebro i Sverige som underviste oss. Han er pastor og lærer i praktisk teologi.

Truls Åkerland hadde tema: Noen for mange, om etterfølgelse i en etterkristen tid. Han tok utgangspunkt i 1.Tess. 2: 1- 19, og talte om hvordan vi kan  bety noe for andre med vår tro. Han sa: Paulus er Kristusforbilde, og han viser oss Kristusetterfølgelse. Hvordan kan vi være et forbilde for andre, og lære andre å følge Kristus og gi han videre?

Mikael Hallenius hadde tema:  Åndelige foreldre i vår tid.

Åndelige foreldre er viktig og bør finnes i alle menigheter, sa Mikael Hallenius. Viktig at vi følger opp de unge, oppmuntrer dem og veileder dem. Vi skal være forbilder, men ikke perfekte.

Fredag hadde forskningsleder ved HLT( Høgskolen for Ledelse og Teologi ) Karl Inge Tangen bibeltime om Efeserbrevet 4: 12 – 17. Hans overskrifter var:

  1. Hvorfor sender Gud ledere / tjenestegaver
  2. Hva gjør gode ledere?
  • Hvordan skal vi som kirke be om, ta imot og forvalte disse LEDERNE?

Dette var interessant og lærerik bibeltime om Guds hensikt og plan med ledere og deres oppgaver.

 

Dagen fortsatte med Mikael Hallenius som talt om oppmuntring og hvor viktig det er at vi oppmuntrer hverandre og hjelper hverandre og vokse. Ikke minst at vi som voksne oppmuntrer unge til tjeneste og følger dem opp. Vær flinke med å fortelle at vi setter pris på dem, og inviter dem for å fortelle at vi setter pris på dem.

Pastor Dagene ble avsluttet med besøk av Generalsekretær i Estlands Baptistsamfunn, Sven – Joonatan Siibak. Han er 26 år og talte om : Hvordan gi ansvaret videre til neste generasjon.

Et inspirerende foredrag om hvordan han hadde opplevd å bli « heiet" frem til å bli leder. Noen hadde sett hans talenter og oppmuntret han til å ta oppgaver. De ser hvordan unge vinner unge, og hvordan de kan gjøre en forskjell i samfunnet. Viktig at vi heier de unge fram og lar dem få lederansvar i våre menigheter.

Jeg er takknemlig for at jeg fikk oppleve disse inspirerende dager i godt fellesskap med gode pastorkolleger fra hele landet.

Magne Hultgren.